Social

#comunicat lpf #violenta pe stadioane #huligani

LPF: Autoritatile au tolerat manifestarile huliganice pe stadioane

Liga Profesionista de Fotbal a emis luni un comunicat de presa in care solicita autoritatilor competente, MIRA si Ministerul Justitiei , aplicarea ferma a Legii privind combaterea violentei pe stadioane .

"Urmare a nedoritelor evenimente petrecute recent in tribunele stadioanelor cluburilor Rapid si Steaua, dar si ale altor cluburi, LPF considera ca vandalismul anumitor grupuri de huligani a atins un punct-limita, dincolo de care se contureaza riscul de a inregistra nu doar mari pagube materiale (a se vedea autoturismele distruse, modernizarile grav afectate ale stadioanelor etc.), ci si victime omenesti.

Suntem in posesia unor date care atesta limpede ca aceste grupuri vin la meciuri nu pentru a gusta spectacolul sportiv, ci exclusiv pentru a provoca scandaluri si batai. Cazurile cameramanului maltratat la Cluj, al celui lovit cu lanturi in preajma stadionului din Ghencea ori cel al suporterului transportat sambata seara in stare de inconstienta sunt suficiente pentru a justifica semnalul nostru de alarma. Ca sa numai vorbim de faptul ca asemenea manifestari ale catorva indivizi scapati de sub control pot constitui scanteia declansarii unor nedorite tulburente de ordin nu doar sportiv, ci chiar social.

Ca atare, in dorinta de a salva pe de o parte spectacolul fotbalistic, iar pe de alta pentru a permite spectatorului civilizat sa se bucure in liniste de aceasta binemeritata relaxare, facem un apel insistent la MIRA si Ministerul Justitiei de a aplica mult mai ferm decat pana acum prevederile Legii nr.4/2008, ca si, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal si Civil...."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea