Social

#mauritania #lovitura de stat #presedinte #sechestru

Lovitura de stat in Mauritania: presedintele si premierul, sechestrati

Lovitura de stat in Mauritania , unde armata a ocupat sediul radioteleviziunii si a oprit emisia. Presedintele si premierul au fost arestati de fortele militare, potrivit AFP.

Presedintele si premierul Mauritaniei, Sidi Ould Cheikh Abdallahi si Yahya Ould Ahmed Waghf, au fost arestati miercuri la Nouakchott, de armata, in cadrul unei lovituri de stat, au anuntat surse din fortele de securitate, citate de AFP.

Seful statului, primul presedinte democratic ales de la declararea independentei tarii in 1960, a fost dus intr-un loc necunoscut, iar seful Guvernului se afla intr-o cazarma din apropierea Presedintiei, potrivit acelorasi surse.

Posturile nationale de televiziune si radio au incetat sa emita, dupa ce militarii au alungat personalul, au declarat pentru AFP martori oculari, care au vorbit si despre miscari de trupe in capitala.

Mauritania traverseaza in prezent o grava criza politica, marcata de demisia a 48 de parlamentari ai partidului prezidential.

Presedintele fusese ales in martie 2007.

Mauritania este o republica islamica prezidentiala situata in vestul Africii, invecinata cu Algeria, Mali, Senegal si Sahara Occidentala, avand iesire la Oceanul Atlantic . Maritania este una dintre cele mai recente producatoare de petrol din Africa. Are aproape trei milioane de locuitori, la o suprafata de peste un milion de kilometri patrati.

Mauritania a stabilit relatii diplomatice cu Israelul din 1999, fiind una dintre singurele trei tari arabe din lume care au legaturi cu aceasta tara.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea