Social

#loteria romana #radu moraru #proces #imagine

Loteria Romana a pierdut procesul de imagine cu "Nasul"

Procesul intentat de Loteria Romana lui Radu Moraru s-a incheiat cu o hotarare definitiva in care plangerea institutiei a fost respinsa. Loteria cerea daune de peste 3,5 milioane de lei, acuzandu-l pe "Nasul" ca i-a provocat prejudicii de imagine si financiare dupa difuzarea unor emisiuni in 2006.

Aceasta a fost a treia sentinta in favoarea jurnalistului, dupa cele emise de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel impotriva plangerii Companiei Nationale Loteria Romana.

Editiile emisiunii "Nasul", incriminate de Loterie au fost difuzate in zilele de 21, 22 si 23 februarie 2006, cu titlurile "Dezvaluiri socante din interiorul Loteriei", Escrocherii la Loto" si "Loteria sfideaza Romania". Reprezentantii CNLR au sustinut in timpul proceselor ca afirmatiile lui Radu Moraru ar fi creat un prejudiciu de 3.657.409 lei, suma ceruta ca daune, conform Evenimentul Zilei.

Avocatii lui Moraru au aratat ca "libertatea de exprimare nu inseamna numai informatii sau idei care sunt apreciate favorabil, sunt considerate inofensive sau indiferente, dar si pe cele care contrariaza, socheaza, nelinistesc".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a mentinut verdictele date in 2008, respingand definitv acuzatiile ca afirmatiile  "Nasului" ar fi fost calomnioase si nefondate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea