Social

Loeb a castigat pentru a 4-a oara Raliul Argentinei

   
Campionul mondial Sebastien Loeb s-a impus pentru al patrulea an consecutiv in Raliul Argentinei si a preluat conducerea in fruntea clasamentului general al sezonului 2008.

Pilotul francez de la Citroen, care a castigat si runda precedenta, din Mexic, a terminat cu doua minute si 33 de secunde in fata australianului Chris Atkinson pe Subaru Impreza , in timp ce spaniolul Dani Sordo, la volanul unui alt Citroen, a sosit al treilea.

Aceasta a fost a 39-a victorie a carierei lui Loeb in Campionatul Mondial de Raliuri, un nou record pentru pilotul care a castigat ultimele patru titluri mondiale. Loeb a preluat conducerea si in clasamentul mondial, de la pilotul Mikko Hirvonen, care a sosit al cincelea, pe un Ford Focus , dupa ce a intampinat probleme mecanice in prima zi a Raliului.

Petter Solberg, campion in 2003, s-a aflat pe locul doi inaintea ultimei zile, insa sansele lui de a termina pe podium au fost spulberate la jumatatea primei etape a zilei de duminica, atunci cand o problema electrica a afectat masina sa Subaru . Solberg incepuse ziua finala cu un avans de 48 de secunde in fata coechipierului Atkinson, cei doi fiind aproape de prima dubla-clasare pe podium a celor de la Subaru de la Raliul Marii Britanii din 2003.

Atkinson chiar a declarat ca, in timp ce se simte bucuros ca a obtinut locul doi, retragerea colegului sau a fost o lovitura grea pentru tabara Subaru. “Personal, ma bucur ca am obtinut al treilea podium in patru raliuri, dar speram cu totii sa realizam o dubla in Argentina. Abandonul lui Petter a fost dezamagitor pentru intreaga echipa”, a spus australianul.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea