Social

Locurile in gradinite, ocupate in cateva ore

Perioada inscrierilor in gradinite se incheie pe 12 iunie.

Prima zi de depunere a dosarelor pentru un loc in gradinitele de stat a fost si ultima.

Nerabdare, emotii si multi nervi. Asa ar putea fi caracterizata prima zi de inscriere la gradinitele de stat din Bucuresti.

La Gradinita nr. 57 din sectorul 6 , ieri la ora 11.00 parintii stateau inca la coada pentru a depune dosarul de inscriere, cu toate ca nu mai era niciun loc liber. "Fiul meu a pierdut deja un an, din cauza insuficientei locurilor. Sper sa nu avem parte de acelasi ghinion si acum. De gradinita privata nu am bani", ne-a spus Elena Marcu, una dintre mamicile care stateau la rand.

63 de cereri pentru 26 de locuri

Lidia Popescu, directorul Gradinitei nr. 57, ne-a spus ca planul de scolarizare la programul prelungit de 180 de locuri a fost depasit inca din perioada reinscrierilor, numarul copiilor reinscrisi fiind de 184.

La programul normal, din cifra de scolarizare de 60 de locuri, numai 26 au ramas neocupate in urma reinscrierilor. "Desi suntem in prima zi a inscrierilor, avem deja 63 de cereri pentru cele 26 de locuri libere", ne-a spus directorul institutiei.

Nici la Gradinita nr. 111 situatia nu era diferita, in timp ce la Gradinita nr. 272 mai erau disponibile 15 locuri.

La nivelul Capitalei cifra de scolarizare pentru anul 2008/2009 este de 26.200 de locuri. Inspectoratul estimeaza insa ca vor putea fi inscrisi 35.000 de prescolari , daca efectivul claselor va fi marit la 30 de elevi.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea