Social

#bucuresti #masina #parcare

Locurile de parcare, mai scumpe decat locuintele

Locurile de parcare sunt din ce in ce mai scumpe, in special in ansamblurile rezidentiale . Metrul patrat are un pret dublu fata de cel de locuit . Suma platita pentru un loc de parcare depaseste de cele mai multe ori suma masinii.

Dezvoltatorii cer si 15 mii de euro pentru un loc de parcare. De cele mai multe ori preturile nu sunt negociabile. Din lipsa locurilor de parcare, bucurestenii care se muta in blocuri noi accepta sa plateasca sume fabuloase numai pentru a avea locul de parcare asigurat.

Aceata situatie este profitabila insa pentru dezvoltatori care vand metrul patrat de parcare mai scump decat cel de locuit. Astfel, intr-un complex rezidential , un metru patrat de parcare costa 2000 de lei, iar cel de locuit 1000 de euro.

Locul de parcare poate depasi chiar si valoare masinii, in special daca autoturismul este de clasa mica sau cumparat la mana a doua.

Cei care nu isi cumpara loc de parca isi pot lasa masinile in spatii inca neocupate. Spatiul este insa foarte limitat. In Bucuresti sunt inregistate peste 1,3 milioane de masini. Locurile de parcare sunt insa de 250.000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea