Social

#universitate #tineri #universitati # tineri saraci # loc la facultate

Locuri garantate la facultate pentru tinerii saraci?

Tinerii saraci ar putea beneficia de locuri bugetate garantate la universitatile romanesti, se arata intr-un poriect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

De aceeasi facilitate ar putea beneficia si absolventi ai liceelor din mediul rural sau din orase cu mai putin de 10.000 de locuitori.

Totodata, proiectul prevede ca studentii, in calitate de "membri cu drepturi depline ai comunitatii universitare si parteneri in procesul educational , sunt reprezentati in toate forurile consultative, deliberative si executive din cadrul universitatilor intr-o proportie de minim 25%, in conditiile legii".

In plus, studentii nu pot fi sanctionati sau discriminati pentru o critica privata sau publica adusa argumentat institutiei de invatamant superior sau pentru exprimarea opiniei personale in acest sens, atunci cand acestia respecta prevederile legislatiei in vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea