Social

#monte carlo #parcare #romania

Locul din Romania unde pretul parcarilor concureaza cu cele de la Monte Carlo

Exista un loc in Romania unde pretul parcarilor a ajuns sa se bata cu cele de la Monte Carlo. Astfel, o zi de parcare in acest loc te poate costa 100 de lei.

 

Este vorba despre statiunea Mama, cea mai scumpa din Romania, iar daca preturile pentru cazare au explodat in ultimii ani in aceasta zona a litoralul, nici costul parcarilor nu este mai prejos.

Turistii care vin in vacanta in Mamaia cu autoturismul vor plati 2 lei pentru o ora, 6 lei pentru doua ore, 10 lei pentru trei ore, apoi cate 4 lei fiecare ora in plus. Practic, pentru o zi intreaga, romanii vor scoate din buzunare 94 de lei, pret in care este inclusa si o jumatate de ora gratuita.

Preturile sunt foarte mari, daca faci o comparatie de exemplu cu costul parcarilo dintr-o destinatie de lux, precum Monte Carlo, unde pretul pentru o zi parcare este de 14,4 euro, adica putin peste 68 de lei. Tot acolo, in zilele de duminica, dar si in cele de sarabatoare, parcarile sunt gratuite.

„Parcarea in Mamaia este foarte scumpa, nu scumpa. Ajunge un turist sa plateasca intr-o zi, aproape pretul unei camere.

Organizatia patronala Mamaia si ANAT au propus la primarie amendamente, astfel incat turistii sa nu achite parcare, sau sa achite o taxa la receptie, dar nu s-a gasit intelegere.

Este posibil ca in urmatoarele zile sa reusim sa gasim o varianta, pentru ca in zona 0, in centrul orasului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decat in centrul Bucurestiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinatii de top din Europa”, a declarat la Digi 24, Cristian Barhalescu, vicepresedinte ANAT, regiunea sud-est.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea