Social

#castig #pib #salarii #bucuresteni

Locuitorii Capitalei, de trei ori mai bogati decat ceilalti romani

Bucurestenii castiga in medie de aproximativ trei ori mai bine decat restul locuitorilor tarii. Atat in materie de PIB pe cap de locuitor cat si in ceea ce priveste puterea de cumparare a locuitorilor, Bucurestiul se poate lauda cu o medie de trei ori mai mare decat cea a restului tarii, potrivit unui studiu Eurostat .

Studiul, publicat la data de 24 februarie, se refera la datele oficiale pe anul 2008 si concluzioneaza ca in Bucuresti, PIB-ul pe cap de locuitor se ridica la 15.800 de euro, suma superioara celorlalte regiuni ale tarii, care se incadreaza intre cele mai sarace zone ale Europei.

Astfel, in Macroregiunea 2 a Romaniei, nord-est, sud-est, PIB-ul pe cap de locuitor se ridica de-abia la 4.600 de euro, in timp ce in Macroregiunea 1, nord-vest, centru, PIB-ul pe cap de locuitor se ridica la 6.000 de euro, aceeasi suma care se inregistreaza si in Macroregiunea 4, sud-vestul Olteniei, in vest. Sudul Munteniei, cu care Bucurestiul formeaza Macroregiunea 3, este inregistrat cu un PIB pe cap de locuitor de 5.400 de euro, arata datele stranse de organismul oficial de statistica al Uniunii Europene, noteaza www.gandul.info. Zona Bucuresti-Ilfov, fiind cea care concentraza sediile celor mai multe companii din tara, se ridica la capitolul PIB deasupra celorlalte regiuni ale Romaniei.

Pentru 2008, anul luat in calcul in acest studiu al Eurostat, Capitala se ridica si deasupra mediei europene, pe care o depasea la putere de cumparare pe cap de locuitor cu 13%, o putere de cumparare estimata la 28.300 de euro.

In comparatie cu restul locuitorilor tarii, bucurestenii stateau de aproape trei ori mai bine: media pentru celelalte regiuni de dezvoltare ale Romaniei fiind de 10.000 de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea