Social

#lockdown #coronavirus #carantina #izolare

Lockdown-ul, cea mai buna solutie pentru omenire. Ar reduce cu 50% numarul de decese

Europa este lovita puternic de cel de-al doilea val al pandemiei. Franta si Irlanda iau deja masuri drastice, decretand stare de urgenta pentru a stopa sau macar pentru a incetini numarul de imbolnaviri.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie sustin ca secretul in lupta cu aceasta pandemie este unul simplu. Revenirea la un nou lockdown total, pentru o perioada de doua saptamani, fie la finalul lunii octombrie, fie in perioada Sarbatorilor de Iarna, potrivit unui studiu publicat citat de The Guardian.

Potrivit calculelor si statisticilor, expertii au ajuns la concluzia ca o perioada de 14 zile in care totul este inchis, oamenii nu mai ies din casa si nu mai au contact cu alte persoane, ar duce la scaderea mortalitatii cu pana la 49%.

“Simularile arata ca o perioada de doua saptamani de carantina duce la un declin semnificativ in raportarea de noi cazuri, cu o scadere similara a persoanelor spitalizate si a deceselor inregistrate.

Asta ar permite spitalelor sa-si revina si sa poata continua lupta cu COVID pe toata perioada iernii”, se arata in studiul realizat de specialisti precum Graham Medley de la London School of Hygiene and Tropical Medicine si Matt Keeling si dr Mike Tildesley de la University of Warwick, potrivit fanatik.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea