Social

Locatarii care se opun consolidarii imobilelor cu bulina vor fi amendati

Locatarii cladirilor cu risc seismic ridicat care se opun consolidarii imobilelor vor fi amendati cu sume de ordinul milioanelor de lei vechi, a declarat ieri ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. "Nu putem, din cauza unor locatari iresponsabili, sa nu consolidam cladiri in care stau 30-40 de familii. Ii vom soma si vom aplica sanctiuni sub forma de amenzi", a afirmat Borbely.

Potrivit acestuia, cuantumul amenzilor va fi stabilit in luna ianuarie, in urma promovarii unor modificari legislative. Pana in prezent au fost consolidate trei cladiri la nivel national, dintre care doua in Capitala, iar alte 12 imobile sunt in curs de consolidare . Potrivit lui Borbely, derularea proiectului a fost ingreunata de autoritatile locale, care au gestionat defectuos acest program, si de populatie, care nu a pus la dispozitia constructorilor spatiile necesare fluidizarii lucrarilor de consolidare. Astfel, lucrarile au costat doar 6,7 milioane lei, fata de suma de peste 10 milioane de lei cuprinsa in buget.

In ceea ce priveste reabilitarea termica a cladirilor, ministrul delegat a precizat ca au fost reduse cheltuielile locatarilor de la 75% la 33% din valoarea costurilor de executie. Borbely a mai precizat ca "costurile pot fi recuperate in 7-8 ani, ca urmare a consumurilor reduse de energie termica ".

In alta ordine de idei, ministrul delegat pentru amenajarea teritoriului a catalogat reluarea cu intarziere a lucrarilor de constructie a locuintelor si ritmul greoi de derulare a programului de sali de sport ca principalele nereusite ale primului an de mandat. "Am putut debloca, doar in ultimele doua luni de zile, locuintele a caror construtie a fost sistata la inceputul anului. A fost vorba de 4.000 de locuinte. Sunt nemultumit de ritmul in care am pornit cu noile sali de sport, pentru ca proiectarea a durat destul de mult, licitatiile au fost realizate in luna noiembrie, iar constructia propriu-zisa va incepe abia in 2006", a spus Borbely.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea