Social

#desemnat #premier #liviu negoita #traian băsescu

Liviu Negoita, desemnat de presedintele Basescu pentru postul de premier

Liviu Negoita este noua propunere de premier facuta de presedintele Traian Basescu. Primarul sectorului 3 al Capitalei a fost desemnat pentru a forma un nou Guvern, dupa ce celalalt premier desemnat , Lucian Croitoru , nu a trecut de votul Parlamentului. Negoita este membru al PD-L, a fost membru PD si a castigat ultimele doua mandate la Primaria sectorului 3 din primul tur al alegerilor, cu majoritate de voturi.  

Presedintele Basescu l-a desemnat pe Liviu Negoita pentru a forma un nou guvern, in cursul acestei dimineti, precizand ca acesta este un nume care poate trece de votul Parlamentului. Potrivit Evenimentul Zilei, seful statului si-a argumentat alegerea prin faptul ca edilul sectorului 3 corespunde exigentelor noii majoritati: este un bun gospodar si a castigat alegerile locale cu peste 80%.

“Romania are nevoie de un guvren cu care sa nu ne jucam, un guvern cu deplinatatea functiilor de exercitiu. Luand in consideratie complexitatea abordarii partidelor, mi se pare ca am obligatia sa fac ce-mi cere Constitutia si sa desemnez un premier. Numele primului-ministru desemnat este o incercare de a raspunde exigentelor majoritarilor", a spus Basescu, care a rostit imediat dupa aceea numele lui Liviu Negoita.

Noul premier vrea un guvern in cat mai scurt timp

Imediat dupa desemnare, Negoita a declarat ca intentioneaza sa-si alcatuiasca lista de ministri cat mai repede posibil. "Trei zile de negocieri, luni depun lista la Parlament, suntem intr-un tempo allegro, avem nevoie de un Guvern cat mai repede", a subliniat primarul Sectorului 3.

Partidele din Opozitie au declarat insa ca nici acest nume nu va trece de votul Parlamentului. "Presedintele a ratat ultima sansa de a se comporta in mod democratic si rational. Ne-a dovedit definitiv, daca mai era nevoie, ca in afara interesului sau electoral, in afara de interesul partidului pe care l-a servit in ultimii 5 ani si il serveste in continuare, Partidul Democrat, nu exista nimic. Aceasta desemnare ne arata foarte clar un Traian Basescu care a pierdut contactul cu Romania reala", a declarat Crin Antonescu, lider PNL.

Nici UDMR nu pare a da prea multe sanse noului premier. "Vom discuta in conducerea UDMR aceasta propunere, asa este corect, asa este cinstit, dar in acest moment nu vad un motiv pentru care ar trebui sa renuntam la propunerea facuta de majoritatea parlamentara, Klaus Johannis", a declarat pentru Evenimentul Zilei, Marko Bela.

Cine este Liviu Negoita

Potrivit Evenimentul Zilei, Liviu Negoita este un politician care a migrat pe la mai multe partide, inclusiv PNL, pana cand a fost cooptat in echipa de tineri pe care i-a lansat Basescu in alegerile din 2000.

A fost coordonatorul campaniei electorale a lui Traian Basescu pentru castigarea functiei de Primar General al Municipiului Bucuresti, dar si cel care a definit Temele Politice ale Partidului Democrat pentru anul 2002 - 2003 - 2004, elaborand mai apoi si "Strategiei Partidului Democrat" in 2003 si 2004.

A demisionat din functia de vicepresedinte al PD, in 2003, decizie care a fost considerata un gest de imaturitate politica. Insa a revenit puternic in alegerile din 2004, cand a fost candidatul Aliantei D.A. pentru primaria Sectorului 3 al Capitalei, functie pe care a reusit sa o obtina si in urma ultimelor alegeri locale .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea