Social

#Liviu Dragnea gratiere #Liviu Dragnea ICCJ # legea gratierii #liviu dragnea

Liviu Dragnea: “Nicio gratiere nu ma ajuta pe mine”

Astazi, s-a prezentat la inalta Curtea de Casatie si Justitie, in primul termen al dosarului in care acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual, alaturi de fosta sotie, Bombonica. Dragnea a iesit revoltat de la audieri si sustine ca declaratiile martorilor DNA „sunt dictate, cusute cu ata alba”. Seful social-democratilor a mai spus ca legea gratierii nu i-a fost dedicata.

Intrebat de reporteri daca mizeaza pe “ajutorul” gratierii, Liviu Dragnea a spus: “Nicio gratiere nu ma ajuta pe mine. Eu nu am auzit de la Guvern ca vrea sa dezincrimineaze abuzul in serviciu pe de o parte. Pe de alta parte, stiu ca avem o Curte Constitutionala, din câte mai stiu eu, cel putin azi dimineata era in vigoare, care a adoptat o decizie. Daca trebuie sa iesim in strada pentru a nu pune in acord deciziile Curtii Constitutionale cu legislatia, e si asta o optiune, sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine. Uitati-va cu atentie pe dosarul meu si pe ce a aparut in presa sau ce a fost in dezbatere publica. Nu ma ajuta pe mine personal. Eu am inteles de la DNA ca au o problema cu vreo 15.000 de dosare. Eu nu cred ca cele 15.000 sunt despre mine Vreau sa aduc si eu martori si sa audieze din nou martorii care au fost audiati la DNA sa vedem daca si acest proces va merge si se va sustine pe o declaratie mincinoasa sau doua declaratii mincinoase obtinute in conditii suspecte la DNA. Eu m-am uitat cu foarte mare atentie pe toate declaratiile. Oricine este de buna credinta si studiaza cu atentie doar acele declaratii si declaratiile martorilor, se vede ca sunt puse cu mâna sau cusute cu ata alba, dictate. Vorbim despre o doamna care a facut o declaratie mincinoasa, care a mai fost condamnata pentru luare de mita si care probabil are alt dosar si cu care se pare ca s-a facut o intelegere. Asta este România, patria denunturilor si ascultarilor. Astia sunt principalii piloni pe care se sprijina dosarele in România si pentru care intra oamenii in puscarie", a declarat presedintele PSD la sediul instantei supreme, conform Mediafax.

Liderul PSD l-a sfatuit totodata pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, “sa se inspire din experienta inaintasilor, adica din experienta guvernului precedent. Daca e sa se dea prin ordonanta sau sa adopte proiect de lege, asta e problema lor. Dar e bine sa se uite la experienta inaintasilor. Daca s-a mai dat vreo gratiere prin ordonanta, pot sa dea, daca nu, nu stiu daca e bine. eocamdata eu am vazut foarte mult scandal pe niste intentii. Am vazut si o dezbatere publica si eu zic sa asteptam sa vedem ce face guvernul".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea