Social

#liviu dragnea #guvern #premier

Liviu Dragnea, la un pas de a fi dat afara din Guvern?

Liviu Dragnea afla astazi daca va fi dat afara astazi daca mai poate face parte din Guvern. CCR dezbate sesizarea Avocatului poporului cu privire la legea care interzice persoanelor condamnate sa ocupe functii in Executiv.

 

CCR (Curtea Constitutionala a Romaniei) va dezbate astezi in sedinta publica, exceptia de neconstitutionalitate ridicata in luna ianuarie de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu ii permite liderului PSD Liviu Dragnea sa fie membru al Guvernului din cauza condamnarii definitive cu suspendare, scrie mediafax.ro.

Liviu Dragnea a tinut sa sublinieze in repetate randuri ca aceasta lege este una "profund neconstitutionala". Acesta a mai adaugat ca nu a solicitat functia de premier pentru sine desi i s-ar fi cuvenit, din cauza acestei legi, el folosind un termen destul de controversat la acel moment, respectiv "deocamdata".

"O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat posibilitatea sa solicit aceasta demnitate (de premier, n.r.) pentru mine, deocamdata", a spus Liviu Dragnea.

Avocatul Poporului a atacat, pe 5 ianuarie, la CCR legea care nu ii permite lui Liviu Dragnea sa fie membru al Guvernului din cauza condamnarii definitive cu suspendare. Institutia precizeaza ca legea incalca principiul echilibrului puterilor in stat.

"Pentru indepartarea viciului de neconstitutionalitate si pentru a da expresie principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, asigurand deplina efectivitate a textului constitutional, legiuitorul, in cadrul marjei sale de apreciere, va trebui sa reexamineze dispozitiile art. 2 din Legea nr. 90/2001 in sensul identificarii unui raport de proportionalitate intre conditiile ocuparii unei functii publice si scopul urmarit prin solutia legislativa si anume exercitarea functiei de membru al Guvernului de catre o persoana desemnata sa puna in aplicare Programul de guvernare acceptat de Parlament", explica Avocatul Poporului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea