Social

#dragnea #hrebengiuc #psd

Liviu Dragnea face pereche cu Hrebengiuc in campania pentru prezidentiale

Partidul Social Democrat (PSD) si-a ales echipa de campanie pentru alegerile prezidentiale. Ieri, social-democratii l-au ales pe Liviu Dragnea in functia de secretar general al partidului, el alaturandu-i-se lui Viorel Hrebenciuc, cel care fusese avea sarcini de sef de campanie pentru alegerile din toamna.

Dragnea a preluat postul si atributiile de secretar general al PSD de la colegul sau, Valeriu Zgonea, care a fost interimar in aceasta pozitie in ultimele luni. Potrivit Gandul, fostul ministru de Interne in Guvernul Boc avea cele mai mari sanse de obtinere sa obtina acest post, dupa ce mai multi membri ai conducerii PSD si-au exprimat dorinta in acest sens.

Decizia numirii lui Dragnea fost luata in grupul strategic de campanie, din considerente strategice de campanie electorala, dupa cum a anuntat Bogdan Niculescu Duvaz , purtatorul de cuvant al PSD. Aceasta decizie poate fi explicata insa si prin faptul ca Dragnea a fost cel mai agil lider judetean, la europarlamentare clasandu-se pe primul loc, cu aproape 52% din voturi.

Mai mult, noul secretar general a fost unul dintre liderii care au contribuit substantial la finantarea partidului in mandatul lui Geoana, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Se pare insa ca aceasta numire a creat si nemultumiri: Valeriu Zgonea, fostul intermiar, s-a declarat suparat ca nici macar nu a fost chemat la sedinta iar Marian Vanghelie a iesit de la sedinta nemultumit.

Cei din PSD spun ca si Viorel Hrebengiuc s-ar fi suparat, pentru ca odata cu schimbarea lui Zgonea a pierdut o parte a controlului organizatiilor judetene ale PSD. “Hrebe” a fost numit insa in postul de sef de campanie al PSD, decizia finala de validare a numirilor urmand a fi luata insa de catre Biroul Permanent, in sedinta de luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea