Social

#lituania #scut antiracheta #sua

Lituania vrea sub scutul antiracheta

La numai o saptamana dupa ce a invocat relatiile istorice ruso-lituaniene, dar si aspecte tehnologice, pentru a respinge amplasarea scutului american antiracheta , autoritatile de la Vilnius isi schimba atitudinea.

Presedintele Valdas Adamkus a afirmat ca Lituania este pregatita, daca este necesar, sa participe la desfasurarea sistemului american de aparare in Europa.

Lituania nu negociaza cu SUA, dar suntem convinsi ca acest sistem este important pentru securitatea europeana si internationala. Suntem dispusi sa participam impreuna cu aliatii nostri la desfasurarea lui", a declarat Adamkus, citat de Ria-Novosti.

Declaratia presedintelui Adamkus vine dupa ce presa a dezvaluit ca SUA ar avea in vedere amplasarea pe teritoriul Lituaniei a unui set de rachete din cadrul scutului antiracheta, in cazul in care negocierile cu Polonia in acest sens vor esua .

SUA au incheiat acordul cu Cehia pentru amplasarea statiei radar , insa Varsovia a cerut asistenta militara masiva in schimbul unui raspuns favorabil.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea