Social

#proces #judecatori #csm

Litigiile de munca ar putea primi decizii unitare

Magistratii ar putea fi obligati sa dea aceleasi decizii litigiile de munca care au acelasi obiect.

Consiliul Superior al Magistraturii si Consiliul Economic si Social, au semnat un protocol de colaborare in speranta de a unifica deciziile judecatorilor in litigiile de munca si asigurari sociale.

"Am constatat ca sunt situatii in care pe aceleasi , cu acelasi obiect, instantele din tara au dat verdicte diferite. Asa ca am gandit un protocol care sa prevada, printre altele, o practica unitara la nivelul instantelor. Este nevoie de o practica comuna, pentru a evita interpretarea legii", a declarat Valentin Mocanu , vicepresedintele CES si secretar de stat in Ministerul Muncii, citat de Evenimentul Zilei.

Protocolul semnat de cele doua institutii va promova si procedura de mediere , care poate scuti ambele parti de un proces lung.

"Incercam sa stimulam partenerii sa aplice si metoda medierii. Chiar daca implica costuri si din partea reclamantului, care in instanta nu plateste taxe, o solutie obtinuta prin exprima un acord al ambelor parti, ceea ce nu se obtine in urma unui proces. Si sa nu uitam ca aceste parti raman de obicei intr-o relatie de munca dupa proces si atunci e de preferat sa se rezolve conflictul pe cale amiabila ”, a mai spus Mocanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea