Social

Lista lunga a nominalizarilor la Premiile Prometheus

Juriul prezidat de Andrei Plesu a facut publice nominalizarile pentru Marile Premii Prometheus de anul acesta.

Jocurile la Marile Premii Prometheus au fost facute. Patru sectiuni care isi vor disputa intaietatea la Premiul Opera Prima, respectiv Opera Omnia, isi au reprezentantii in juriul prezidat de Andrei Plesu dupa cum urmeaza: Livius Ciocarlie , pentru sectiunea Literatura, Dumitru Avakian, expert in muzica, Aurelia Mocanu, juratul artelor vizuale, si Alexandru Dabija, care va gira verdictul pentru artele spectacolului.

Pentru anul acesta, la Opera Omnia, juratii au facut urmatoarele nominalizari: Matei Calinescu, Serban Foarta, Mircea Horia Simionescu, la sectiunea de literatura. La muzica, nominalizati sunt Valentin Gheorghiu, Octavian Nemescu si Aurelian Octav Popa. Artele vizuale sunt reprezentate de Gheorghe I.

Anghel, Marin Gherasim, Teodor Moraru, iar cele spectaculare de Mircea Andreescu , Costache Babii si Catalina Buzoianu.

La Opera Prima, sectiunea Literatura e reprezentata de Adrian Chivu, Iulian Costache si Alexandra Tomita, muzica prin Laura Buruiana, Cristian Lolea, Alexandru Tomescu, iar artele plastice, prin Suzana Dan, Ciprian Paleologu si Tudor Patrascu. La sectiunea Artele Spectacolului au fost nominalizate Alexandra-Adriana Badea, Anamaria Marinca si Adina Pintilie.

Dintre cei trei nominalizati la fiecare sectiune, juriul se va opri asupra unui singur reprezentant pentru fiecare domeniu, lista scurta a nominalizarilor urmand a fi anuntata in septembrie. In luna octombrie se vor acorda Marile Premii Prometheus, care anul acesta se anunta mai generoase.

Fiecare finalist al Marelui Premiu Prometheus pentru Opera Omnia va primi un premiu in valoare de 10.000 de lei. Premiul pentru Opera Omnia va insemna, in cifre, 100.000 de lei, iar cel pentru Opera Prima, 10.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea