Social

#bucuresti #linie de transport #transport suspndat #linie de transport suspendata

Linie de transport suspendata in Bucuresti

Ion Dedu, directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizare a Circulatiei, a anuntat ca Bucurestiul a fost invitat sa aplice in cadrul unui proiect de fonduri europene ce presupune contruirea unui sistem de transport suspendat, cu telecabine.

Proiectul se numeste "Overland Transport Systems - Sisteme de Transport Suspendate" si a fost initiat de compania Overland Transport Systems (OTS) din Anglia.

"Proiectul, aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ofera municipalitatii posibilitatea de a participa la selectia organizata la Bruxelles, implementarea acestuia fiind conditionata de decizia reprezentantilor de la Bruxelles. Daca Bucurestiul va fi selectat pentru implementarea proiectului, municipalitatea va aplica pentru obtinerea finantarii puse la dispozitie de Uniunea Europeana", a declarat Ion Dedu.

Acest proiect ar putea fi implementat si in Cluj-Napoca, Budapesta si Chisinau. Traseul sistemului suspendat ar urma sa aiba 10 km. Cabinele ar avea o capacitate pentru 4 persoane, iar greutatea maxima ar fi de 400 kg. Viteza medie de transport a unei astfel de cabine este de 50 km la ora, numarul calatorilor care ar putea fi transportati intr-o ora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea