Social

#infrastructura #metrou Gara de Nord-Otopeni #linie metrou anulata #proiect suprateran

Linia de metrou intre Gara de Nord si Otopeni, anulata

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a anuntat de curand ca planurile de constructie a liniei de metrou intre Gara de Nord si Otopeni ar putea fi anulate, deoarece nu exista suficienti bani pentru acest proiect.

"Am facut niste calcule si nu vad cum se va putea amortiza o investitie de 1,2 miliarde de euro pentru ca, pur si simplu, nu avem suficienti pasageri pe Otopeni. E mai delicata problema cu japonezii, dar sigur se gaseste o rezolvare", a declarata ministrul Transporturilor.

De asemenea, Fenechiu a anuntat ca nu va renunta la aceasta idee si a marturisit ca vrea sa propuna mai degraba un proiect suprateran pentru aceasta zona a Capitalei.

"O sa propun Guvernului sa inlocuim acest proiect cu unul suprateran pentru ca avem infrastructura pana aproape de Otopeni. Poate ultima portiune va intra in subteran. Ar fi de zece ori mai ieftin", a adaugat Relu Fenechiu.

Pentru proiectul subteran, Romania a primit o propunere de investitie din partea guvernului Japoniei, insa oficialii romani nu le-au dat niciun raspuns. Lungimea totala a traseului Gara de Nord-Otopeni ar fi de 14 kilometri  si ar avea 12 statii.


Sursa foto: rnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea