Social

#compozitor #metrou #otopeni #linie metrou #metrou otopeni

Linia de metrou care ajunge in Otopeni ar putea fi gata in 2018

Metroul bucurestean va ajunge in maximum sase ani in zona comerciala Baneasa, in Otopeni si la Aeroportul Henri Coanda, conform zf.ro. In acest fel, bucurestenii vor putea evita aglomeratia din zona de nord a Capitalei.

Licitatia pentru proiectul noii magistrale M6, in valoare de peste un miliard de euro, va incepe in luna septembrie a acestui an. Constructia efectiva a noii linii de metrou va incepe in 2013, iar inaugurarea va avea loc in 2017-2018. Lucrarile vor fi finantate printr-un credit garantat de stat de 320 de milioane de euro, acordat de Guvernul Japoniei prin JICA.

Magistrala M6 va porni din actuala magistrala M4, dupa statia 1 Mai. Va avea o lungime de 14 kilometri si 12 statii: : Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroportul Baneasa, Tokyo, Washington, Paris Otopeni Sud, Otopeni Centru, Otopeni Nord si Aeroport Otopeni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea