Social

#forum davos #salvare lume #criza financiara

Liderii mondiali se intalnesc pentru a salva lumea de criza

Reprezentantii de seama ai politicii si afacerilor internationale se reunesc, miercuri, pentru marea intalnire anuala a Forumului de la Davos , in Elvetia.

Aceasta intalnire reprezenta, pana acum ceva timp, simbolul capitalismului de succes, dar acum se vrea salvatorul economiei mondiale, informeaza AFP.

Loc de intalnire privilegiat a circa 2.500 de inalti oficiali, cea de-a 39-a editie a Forumului de la Davos se va derula anul acesta intr-o atmosfera neobisnuit de sumbra. Criza financiara, economica, sistemica si amenintarile legate de schimbarea climatica vor fi sus pe agenda acestui "brain storming" de cinci zile din Alpii elvetieni .

Presedintele fondator al Forumului economic mondial (WEF), Klaus Schwab, a promis ca participantii vor incerca sa ajute la procesul G20, inainte de reuniunea prevazuta la Londra la inceputul lunii aprilie.

"Suntem inca in mijlocul crizei", a spus Schwab la Geneva, exprimandu-si speranta ca Davos, altadata cunoscut pentru sanatoriile sale pentru tuberculosi, va fi locul unde va incepe sa se intrezareasca o " convalescenta " mondiala

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea