Social

Liderii judeteni ai PSD se realeg unul cite unul

Alegerile organizate in filialele PSD s-au desfasurat deocamdata fara surprize. Cei mai multi dintre actualii lideri judeteni ai PSD au fost reconfirmati in functii.
Senatorul Ilie Sirbu a fost reales simbata la conducerea PSD Timis, iar deputatul Ioan Cindrea si-a mentinut pozitia de lider al organizatiei judetene Sibiu. Cu o zi inainte, vineri, un alt apropiat al lui Adrian Nastase, deputatul Dan Nica, fusese reales in functia de presedinte al PSD Galati. Alegerea lui Nica a fost ingreunata de o grupare contestatara, sustinuta de vicepresedintele PSD Miron Mitrea. Acesta a mai pierdut ceva din influenta pe care o avea asupra organizatiei Braila. Noul presedinte al organizatiei este Gheorghe Bunea Stancu, vicepresedinte al Consiliului Judetean. El a cistigat strins competitia cu fostul sef al filialei, Viorel Balcan, indepartat de la conducere in primavara anului trecut. Tot vineri, Dimitrie Musca a fost reales presedinte al PSD Arad, una dintre cele mai conflictuale organizatii.
Reactivarea baronilor locali

Anumite tensiuni sint de asteptat in organizatiile Ialomita, Satu Mare si Alba. La Ialomita, anumiti parlamentari din zona lui Ion Iliescu trag sfori pentru reactivarea lui Marian Balan, unul dintre apropiatii fostului baron local Gheorghe Savu , incercind sa il aduca in pozitia de presedinte al filialei. La Alba, fostul baron local Ioan Rus, indepartat de la conducerea filialei in 2004, incearca sa isi adune sustinatori pentru a reveni. La Satu Mare, competitia se anunta incinsa din cauza disputelor dintre actualul presedinte Gheorghe Ciocan si fostul ministru al MApN, Ioan Mircea Pascu .
Iliescu si Nastase, legati doar prin Vanghelie

Pentru prima data de ani de zile, Adrian Nastase nu l-a mai insotit pe Ion Iliescu la vot. Numitorul comun al celor doi lideri ai partidului a fost ieri, la alegerile pentru Primaria Bucuresti , candidatul PSD Marian Vanghelie, care a alergat intre iesirile la vot ale lui Iliescu si Nastase cu limuzina lui Dan Ioan Popescu . Cu 17 zile inainte de Congresul PSD, Ion Iliescu si Adrian Nastase nici nu se mai forteaza sa pastreze aparentele unei relatii amiabile. Doar discursul lor de sprijin pentru Vanghelie a mai pastrat aparenta unui cuplu politic. Amindoi au declarat ca voteaza pentru un gospodar si nu pentru un manager.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea