Social

#protocol #colaboare #semnare #coalitie

Liderii coalitiei au semnat protocolul de colaborare

Emil Boc (presedintele PDL), Kelemen Hunor (presedintele UDMR), Gabriel Oprea (presedintele executiv al UNPR) si Varujan Pambuccian (liderul deputatilor minoritatilor nationale) au semnat, miercuri, la Parlament protocolul de colaborare parlamentara si guvernamentara, care va fi valabil pana la alegerile din 2012.

In acest protocol sunt incluse prevederi precum revizuirea Constitutiei , modificarea codului fiscal,legea electorala si statutul minoritatilor. 

"Astazi am semnat protocolul de colaborare intre PDL, UDMR, UNPR si grupul parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor. Scopul acestui protocol e acela de a asigura cresterea economica a Romaniei , iar aceasta crestere economica sa fie resimtita de cetatenii romani. Pentru aceasta, avem nevoie de stabilitate politica, iar acest protocol isi propune continuarea colaborarii parlamentare si guvernamentale intre partidele care formeaza aceasta coalitie", a declarat premierul Emil Boc.

"Am trecut impreuna prin cele mai grele incercari posibile. Nu am cedat tentatiei populismului si am luat masurile necesare pentru Romania. Am salvat tara de la colapsul economic, am stabilizat economia, iar acum incheiem un nou protocol pentru asigurarea cresterii economice"., a adaugat Boc.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca protocolul asigura o stabilitate politica necesara pentru o crestere economica responsabila si durabila. Interesul coalitiei este cresterea nivelului de trai, a mai spus acesta.

In actualul protocol, se regaseste preocupare UNPR pentru cresterea pensiilor, a salariilor, pentru o legislatie corecta a muncii si pentru taxarea averilor mari si foarte mare. Sunt convins ca romanii vor discerne. Romania nu s-a prabusit, avem semne de crestere economica. Vreau sa multumesc partenerilor de coalitie pentru ca au pus interesul national inaintea intereselor de grup, de partid sau de imagine", a declarat Gabriel Oprea (UNPR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea