Social

#osetia de sud #georgia

Liderii Abhaziei si Osetiei de Sud resping ideea negocierilor cu Georgia

Liderii Abhaziei si Osetiei de Sud, cele doua teritorii separatiste georgiene proruse, au respins ideea negocierilor cu Georgia, acuzand Tbilisi de " genocid ", relateaza AFP, care preia o stire a agentiei Interfax.

"Cu organizatorii unui genocid nu se discuta, doar judecatorii unui tribunal international poate discuta cu ei", a declarat Eduard Kokoiti, liderul Osetiei de Sud, zona din cauza careia a inceput actualul conflict armat intre rusi si georgieni.

"Nu vor mai exista niciun fel de negocieri cu Georgia", a declarat, la randul sau, liderul abhaz, Serghei Bagaps. "Nu se poarta negocieri cu criminalii de stat, ei se judeca", a adaugat Bagaps.

Georgia a acceptat cinci dintre cele sase puncte ale planului european de pace, care prevede oprirea ostilitatilor, insa presedintele georgian Mihail Saakasvili a respins orice negocieri cu privire la statutul celor doua teritorii separatiste.

Abhazia si Osetia de Sud sunt de facto independente de la incheirea conflictelor armate din anii '90, beneficiind sustinerea militara si politica a Moscovei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea