Social

# liceu inchis # liceu prestigios capitala #covid #liceu

Liceu prestigios din Capitala, inchis dupa ce jumatate dintre elevi au fost testati pozitiv cu Covid

Jumatate dintre elevii unui liceu prestigios din Capitala au fost depistati pozitiv cu Covid. Este vorba despre liceul Nicolae Iorga din Capitala, unde, incepand de astazi, toti elevii studiaza in regim online.

Numarul de cazuri de cazuri de Covid din scolile din tara explodeaza, iar asta in conditiile in care autoritatile au decis sa nu inchida scolile indiferent de incidenta cazurilor de Covid.

Autoritatile vor sa introduca in unitatile de invatamant testele non-invazive, pe baza de saliva care ar putea fi folosite si fara acordul parintilor, relateaza Realitatea PLUS. 

 Potrivit unui ordin comun al ministerelor Educatiei si Sanatatii, o unitate de invatamant se va inchide in momentul in care jumatate dintre clase au copii infectati cu noul coronavirus.  In cazul liceului Nicolae Iorga sunt in total 53 de clase, din care 27 au fost deja suspendate dupa ce elevii au fost infectati cu Covid-19. Acum, timp de doua saptamani, tot liceul va urma cursuri in online.

Conducerea scolii, impreuna cu Consiliul de Administratie, au solicitat DSP inchiderea scolii, iar aceasta a avizat solicitarea. 

In acest moment, potrivit ultimelor date de la Ministerul Educatiei, sunt suspendate aproximativ 7000 de clase din cauza infectari cu noul coronavirus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea