Social

#liceu romi #liceu limba romani #copii romi #alfabetizare romi

Liceu cu predare in limba romani, in sectorul 5

Guvernul a anuntat, marti, ca va infiinta in sectorul 5 un liceu cu predare in limba romani. Liceul va functiona intr-o cladire a unei cazarme dezafectate din sectorul 5.

"Vom putea, in fine, oferi comunitatilor de romi posibilitatea de a-si educa copiii intr-un liceu care sa aiba si linie de predare in limba romani. Este un gest foarte bun si va rog sa il puneti in balanta cu eforturile Guvernului de a acomoda puncte de vedere nu diferite, ci puncte de vedere aproapre similare, care merg catre ceea ce asteptam cu totii: o societate civilizata si construita european", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu .

"E vorba de fapt despre un proiect cu componenta sociala si nu etnica, care pleaca de la constatarile care arata o realitate in comunitatile de romi: procentul de analfabetism este 40%, iar abandonul scolar de 70%. Am ajuns la concluzia ca vrem construirea unui liceu unde sa vina copiii astia sa invete, unde sa li se serveasca si o masa calda, unde sa discute cu oameni care sa-i convinga sa nu renunte la scoala. Iar pentru copiii romi vor fi si cursuri de limba materna, pentru ca, desi nu se cunoaste asta, foarte multi copii de romi nu mai stiu sa vorbeasca limba", a precizat Varujan Pambuccian , unul dintre initiatorii proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea