Social

#studii superioara #salariu #loc de munca

Licentiatii, in pericol de inghetare de salariu

Angajatii cu studii superioare ar putea fi loviti de o scadere a salariului de la 1.200 de lei la 1.000 lei, venit care ar ramane inghetat in 2010.

Propunerea a venit din partea patronatelor si sindicatelor, care cer in schimb o crestere a veniturilor de peste 17% pentru muncitorii necalificati.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea , a primit propunerea, care stipuleaza o crestere a salariului minim brut pe economie, de la 600 de lei la 705 lei, fara o crestere a salariilor angajatilor cu studii superioare la 1.410 lei, asa cum prevede grila de ierarhizare din contractul colectiv de munca .

"Corect ar fi sa nu creasca fondul de salarii. Cerem guvernului un ajutor privind asigurarea unei deductibilitati, astfel incat angajatorii sa nu plateasca decat CAS, fara alte taxe, la suma intre salariul minim si 1.000 de lei, pentru urmatoarele sase luni", a spus secretarul general al Confederatiei Patronatelor din Industrie, Dan Matei Agathon , citat de Evenimentul Zilei.

Patronatele resping majorarea tuturor salariilor cu acelasi procent, pe motiv ca inflatia ar creste semnificativ in urma acestei masuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea