Social

#competente #clase #ore #liceu #andronescu

Liceenii vor avea de la anul mai putine ore

Mai putine ore pentru elevii de liceu. Ministerul Educatiei vrea sa le taie liceenilor cateva ore, aducandu-i pana la o valoare de maxim 30 de ore pe saptamana. Printre materiile care vor avea mai putine ore se afla si educatia fizica.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, intentioneaza sa umble la orarul elevilor de liceu si la modalitatea in care se vor desfasura examinarile de anul viitor, respectiv tezele cu subiect unic si bacalaureat. Astfel, in luna aprilie ministrul va inainta cateva propuneri referitoare la cele doua teme mentionate, pentru a multumi si elevii, si cadrele didactice.

Intentia Ecaterinei Andronescu este, conform declaratiilor enuntate in fata deputatilor, acolo unde a prezentat Raportul privind Starea invatamantului, aceea de a forma competente in randul elevilor.

Ministrul a precizat faptul ca orele de educatie fizica au ramas in curricula liceelor cu program sportiv in timp ce in cazul celor teoretice a ramas o ora obligatorie, plus posibilitatea de a mai adauga alte doua ore. In plus, programul liceenilor va fi descongenstionat, in functie de profilul clasei si de varsta, astfel incat acestia sa nu mai fie suprasolicitati, insa sa poata si sa isi construiasca competentele pana la finalul celor 12 clase .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea