Social

Liberalul Stroe a vrut sa-l excluda pe Basescu din UTC

Relatiile incordate dintre seful Comisiei parlamentare SRI, Radu Stroe , si presedintele Traian Basescu dateaza de pe vremea PCR. De cind amindoi erau, inainte de 1989, angajati ai Ministerului Transporturilor.

Radu Stroe a fost activist de partid inainte de 1989, mai precis responsabil UTC in Ministerul Transporturilor. Din aceasta calitate, spun cunostinte ale celor doi, Radu Stroe a auzit de Traian Basescu, pe atunci comandant de vapor. Aceleasi cunostinte isi amintesc cum Stroe ar fi propus excluderea lui Basescu din rindurile tinerilor comunisti, dupa ce acesta nu isi platise luni de zile cotizatia.

Utecistul Stroe n-a auzit de utecistul Basescu

Aflind despre iminenta excludere, la intoarcerea din voiaj, pe atunci capitanul Basescu s-ar fi dus sa-si plateasca birurile la partid, argumentind ca de pe vapor nu avea cum sa trimita banii la casieria Biroului Organizatiei de Baza, nici macar cu porumbelul voiajor, ci cel mult cu un delfin. Radu Stroe ne-a declarat ca nici vorba de sefie pe linia PCR, ci pe cea a UTC. ,,Am recunoscut de mult si fara menajamente ca am avut functii pe linie UTC, ne-a declarat, in replica, Radu Stroe. El a afirmat insa ca Traian Basescu facea parte dintr-o alta organizatie, acolo, pe plan local, la Constanta, pentru ca el lucra la NAVROM, iar eu la Bucuresti si de aceea nu ar fi avut vreun amestec in tentativa de excludere din partid a lui Traian Basescu. Dar, chiar daca Basescu era la Constanta, sefii sai, inclusiv cei pe linie de partid, erau tot la Bucuresti, in Ministerul Transporturilor. Radu Stroe a subliniat ca l-am cunoscut pe Traian Basescu in 1991 si a tinut sa puncteze ca ,,exact in timp ce eu eram dat afara din marina, el pleca pe post de reprezentant al NAVROM la Anvers.

Inapt medical

Intr-un interviu recent pentru Gazeta de Maramures, presedintele Traian Basescu il umilea pe Radu Stroe. El a ramas tot un ofiter III inapt medical, iar eu am ajuns comandant pe nava-amiral a Romaniei. E un handicap intre un inapt medical si un comandant de nava. Ramin complexele tineretii. Daca va arata uniforma lui, o sa vedeti doar o tresa de ofiter III. Eu mi-am umplut minecile cu toate tresele la care imi dadea dreptul calitatea de absolvent al Institutului de Marina, spunea Basescu.

Stroe: Securitatea mi-a interzis sa plec in strainatate

In replica, Stroe sustine ca totul i se trage de la fosta Securitate, amintindu-si cum, in 1974, i-a interzis sa plece din tara. Asta inseamna ca nu mi-am putut face meseria decit doi ani, explica Stroe. N-aveam cum in doi ani sa iau toate tresele, pentru faptul ca Securitatea nu m-a lasat sa navighez mai departe, mai spune fostul ofiter de marina. In opinia sa, un ditamai presedinte de tara nu poate sa-si permita luxul de a se referi in aceasta maniera la adresa unui om care a avut o suferinta si a fost declarat inapt medical. O prima umilire in public a lui Stroe a venit din partea sefului statului atunci cind, la intilnirile de la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, a refuzat sa dea mina cu senatorul liberal. Cei doi si-au inceput disputele dupa ce Stroe critica prevederi din proiectele de lege privind siguranta nationala, despre care spunea ca sint elaborate de Administratia Prezidentiala.

PNL sare la Basescu

PNL considera nejustificat si gratuit atacul presedintelui Traian Basescu impotriva senatorului liberal Radu Stroe. Este inexplicabil faptul ca, intr-o discutie de principiu privind legile sigurantei nationale, Traian Basescu s-a folosit de atacul la persoana impotriva presedintelui Comisiei de control al activitatii SRI, se arata intr-un comunicat al PNL. Liberalii cred ca Basescu se descalifica in loc sa raspunda cu argumente la criticile si observatiile pertinente aduse de Radu Stroe legilor sigurantei. Senatorul PNL nu a facut decit sa atraga atentia asupra abuzurilor care s-ar putea face asupra cetatenilor, se mai arata in comunicat.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea