Social

Liberalii vor restructurare "mica"

In timp ce PD se pregatea sa-si retraga vicepremierul din Guvern, PNL isi batea capul cu restructurarea in esalonul doi al Cabinetului Tariceanu.

Sedinta de ieri a Comitetului Executiv al PNL s-a prelungit foarte mult, surse din interior mentionind ca se astepta iesirea pe sticla a lui Emil Boc pentru a se sti ce decizii a luat PD. Cum si aici sedinta se prelungea, liberalii au terminat totusi primii.

La declaratiile oficiale, premierul nu a facut nici o referire la discutiile privind restructurarea Guvernului. In sedinta conducerii PNL de ieri-dimineata s-a discutat numai despre restructurarea mica, adica cea vizind citiva secretari de stat , unele agentii si diminuarea Cancelariei primului-ministru.

Conform unor surse liberale, secretarul general al Guvernului, Radu Stroe , a anuntat ca, impreuna cu echipa sa, a finalizat analiza tehnica privind modificarile ce trebuie aduse esalonului doi din Executiv si ca, in situatia in care in CNC -ul Coalitiei se va lua decizia politica de restructurare, in citeva zile se pot opera modificarile si din punct de vedere practic.

In ceea ce priveste restructurarea la nivelul ministerelor, s-a decretat ca aceasta va fi luata in discutie dupa Raportul de tara, dar, in urma discutiilor, s-a stabilit ca ar fi util sa se propuna in grupurile parlamentare diverse formule.

Sandu Gabriel, vicelider al deputatilor, ar fi anuntat ca va propune ca in cadrul viitoarei variante de Cabinet sa existe un minister al turismului si unul al infrastructurii.

Tot ieri-dimineata, liderul liberalilor, Calin Popescu Tariceanu, s-a aratat iritat de lipsa de solidaritate din partid si a afirmat ca ultimele declaratii ale lui Stolojan, ale Ralucai Turcan si chiar ale lui Crin Antonescu ar fi daunat imaginii PNL.

Sursa citata ne-a precizat ca Stolojan a fost acuzat ca se deplaseaza in teritoriu numai in filialele care sint divizate si in care exista nemultumiti.

A fost dat exemplul de la Arad, unde Stolojan a fost invitat de Sever Jurca, presedintele nevalidat al filialei, si unde totul s-a desfasurat sub patronajul primarului PD-ist al orasului.

Sah la partenerii de Coalitie

* Miscarea facuta de PD, in special prin retragerea vicepremierului Pogea , i-a luat prin surprindere pe liberali. Surse din PNL ne-au declarat ca nu ne asteptam la asa ceva, iar in sedinta conducerii PNL s-a vehiculat, in cadrul discutiilor libere, doar posibilitatea retragerii lui Pogea si desemnarea lui Blaga ca vicepremier .

* Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu: Este dreptul PD sa decida in privinta ministrilor proprii. Schimbarea dlui Dobre reprezinta o masura buna, pentru ca activitatea la Transporturi a fost deficitara. In ceea ce priveste retragerea dlui Pogea, consider ca PD nu a inteles care este rolul vicepremierilor, si anume acela de intarire a deciziei politice in actul de guvernare.

Este adevarat, ne asteptam sa fie inlocuit dl Pogea cu Vasile Blaga. Oricum, premierul urma sa ceara demisia lui Pogea pentru declaratiile facute saptamina trecuta, cind a denigrat Guvernul. Miscarile PD nu angajeaza in nici un fel PNL. Nu vom umbla la ministrii nostri. Noi, de fapt, am operat primii schimbari la nivelul ministrilor PNL.

* In ceea ce priveste PC si UDMR, ambele grupari nu renunta la vicepremieri: Nu ne influenteaza decizia PD de a-si retrage vicepremierul. Este o miscare de imagine a PD. Noi ne mentinem decizia de a avea functia de vicepremier, declara Sabin Cutas (PC), iar Mathe Andras Levente (UDMR) precizeaza: Este dreptul PD. Noi raminem pe pozitie in ceea ce priveste postul de vicepremier pe care il avem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea