Social

Liberalii vad conspiratii si viseaza sa inghita PD

Unii liberali din aripa Patriciu vad conspiratii impotriva PNL si a Guvernului. La sedinta conducerii de ieri, liberalii au vorbit si despre fuziune, visind la absorbtia pedistilor.

Oficial, PNL afirma ca asteapta pina pe 24 februarie verdictul filialelor, dar, neoficial, majoritatea celor prezenti ieri la sedinta conducerii PNL au respins calendarul propus de PD. Doar liderul PNL Neamt, Gheorghe Stefan , s-ar fi pronuntat neconditionat pentru fuziune. In rest, liderii liberalii vad fuziunea conditionata de pastrarea identitatii, a doctrinei si a apartenentei la Internationala Liberala. Practic, este vorba despre o absorbtie a democratilor, ne-a declarat un lider liberal. In ceea ce priveste ultima oferta a PD, partid liberal, dar integrat in PPE, ministrul Bogdan Olteanu ne-a declarat: Asa ceva este imposibil. Exemplele date, FIDESZ-ul si Forza Italia - ambele liberale si membre in PPE - nu sint corecte. FIDESZ a fost partid liberal, acum este unul nationalist, iar Forza Italia nu a fost niciodata partid liberal.

Potrivit unor surse, senatorul Norica Nicolai si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, au facut ieri referiri la o conspiratie a Presedintiei, Serviciilor Secrete, Ministerului Justitiei si a unor membri PD impotriva PNL si a Guvernului. Cei doi au afirmat ca iesirea PD cu calendarul fuziunii, urmata de declaratiile lui Traian Basescu privind mafia de la guvern se leaga si nu au alt scop decit de a pune PNL si Guvernul in dificultate. Contactata telefonic de catre 2, senatorul Norica Nicolai ne-a declarat: Am spus public in CEx ca toata aceasta vinzoleala de la Bucuresti, toate aceste acuzatii aduse ministrilor, dar fara prezentarea unor dovezi, nu fac altceva decit sa dea apa la moara vocilor din Europa, care nu ne vor integrati de la 1 ianuarie 2007. Prin toate aceste acuzatii se perpetueaza afara imaginea unei Romanii corupte la nivel inalt si se pune in pericol integrarea.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea