Social

#comisie #pnl #psd #elena udrea

Liberalii si social-democratii vor sa faca "comisia Udrea"

Elena Udrea ar putea fi anchetata de o comisie parlamentara . Acest lucru se va intampla insa numai daca 50 de deputati din cel putin doua grupuri parlamentare vor semna o cerere de infiintare a unei astfel de comisii, care sa fie depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Aceasta ar fi a treia comisie infiintata de liberali, dupa cele din cazurile „Ridzi” si „Nemirschi”.

Cei care si-au manifestat intentia de a infiinta o astfel de comisie sunt reprezentantii Partidului National Liberal, care propun si un nume pentru sefia acestei comisii: Ludovic Orban, respectiv numarul doi in PNL. Liberalii vor ca aceasta comisie sa verifice legalitatea si oportunitatea cheltuirii banilor publici de catre Ministerul Turismului , in cazul campaniei de promovare a Romaniei.

PNL ar putea fi sprijinit in demersul sau si de catre social-democrati, care au declarat ca nu s-ar opune unei astfel de initiative. Insa PSD va lua o decizie finala in privinta infiintarii unei comisii pentru anchetarea Elenei Udrea abia sambata dimineata, in cadrul unui for statutar al partidului.

Potrivit Realitatea TV, daca membrii conducerii Camerei Deputatilor vor fi de acord cu un astfel de demers, este necesar si votul plenului care se pronunta si in ce priveste componenta comisiei. O astfel de decizie ar putea fi luata saptamana viitoare, in timpul sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor, care va avea loc luni, 27 iulie.

In cadrul acestei sesiuni, in doua sedinte consecutive, deputatii vor analiza Raportul intocmit in urma anchetei in cazul Sterling precum si Raportul Comisiei de ancheta cu privire la sumele cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea