Social

Liberalii joaca la doua sondaje

Performanta lui Ludovic Orban la Primaria Capitalei ramane o necunoscuta si pentru liderii PNL. Si asta pentru ca, in interiorul partidului, circula mai multe sondaje sau procente diferite ale aceleiasi cercetari.

Conform unor surse din partid, conducerea centrala nu a comandat nici un sondaj pe Bucuresti, aceasta sarcina revenindu-i direct lui Ludovic Orban, atat in calitate de candidat, cat si in calitate de sef al filialei din Capitala. Din cauza acestei situatii, nimeni nu stie cum sta Orban cu adevarat in preferintele electoratului.

Printre liberali circula un sondaj Gallup, care il plasa pe locul intai pe Vasile Blaga (29 la suta), Sorin Oprescu (26 la suta), Orban (18 la suta) si Cristian Diaconescu (10 la suta). Ziarul Gandul a publicat, ieri, acest sondaj, lucru care a suparat tabara candidatului liberal. Si asta pentru ca, de fapt, sondajul ar avea alte date, conform carora Ludovic Orban ar sta mult mai bine.

Astfel, dupa noua versiune, pe locul intai este Oprescu (38 la suta), urmat, la egalitate, de Orban si Blaga (19 la suta), Diaconescu (10 la suta) si Cozmin Gusa cu 7 procente. Sondajul a fost realizat in perioada 19 – 24 aprilie , pe un esantion de 1.251 de bucuresteni, cu o marja de eroare de 2,9 la suta.

Tariceanu, mai impopular ca Orban

Cercetarea arata ca 61 la suta dintre locuitorii Capitalei vor merge la vot si ca problema cea mai mare a orasului este, in opinia majoritatii subiectilor (50 la suta), mizeria din oras, urmata de traficul din ce in ce mai intens (47 la suta).

Sondajul mai arata un lucru destul de neplacut pentru presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, fata de care bucurestenii au o perceptie ne­ga­tiva (49 la suta opinia nefavorabila, fata de 29 la suta favorabila). Cel mai popular, dintre personalitatile testate, este Sorin Oprescu (66 la suta opinie favorabila fata de 7 la suta nefavorabila), urmat de Traian Basescu (51 la suta opinie favorabila fata de 30 la suta nefavorabila) si Ludovic Orban ( 40 la suta opinie favorabila fata de 35 la suta nefavorabila).

Nici unul dintre liderii PNL contactati nu a dorit sa comenteze situatia sondajelor.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea