Social

Liber la traficul cu lucrari de licenta

Plagierea lucrarilor de licenta are de pacalit doar vigilenta universitatilor, deoarece Ministerul Educatiei si Cercetarii priveste in alta parte. In consecinta, pentru a identifica posibilele fraude si pentru a reduce amploarea fenomenului, facultatile si-au dezvoltat motoare specializate de cautare. Fata de cei care le vind insa, oficialitatile nu au o pozitie clara. Lipsa unor masuri eficiente impotriva lor si a unei legislatii corespunzatoare fac ca ofertele cu lucrari de diploma si licenta sa prolifereze nestingherit. Preturile oscileaza intre 30 si 200 de euro. In unele cazuri, absolventii realizeaza si lucrari la comanda, in functie de tema si bibliografie. Au aparut si site-uri specializate, in care oferta ajunge pina la 500 de titluri din diverse domenii, cum ar fi: drept, medicina, teatru, jurnalism, contabilitate sau agronomie.
Vind lucrari de licenta este titlul unor anunturi postate cu naturalete pe Internet, alaturi de carucioare uzate pentru copii, instalatii de ventilatie pentru hale sau legume-fructe de import.

Pe www.neogen.ro, la categoria Anunturi diverse, Vind lucrari de diploma este prima optiune a vizitatorului. In situatia in care nu exista nici o masura impotriva lor, ofertele cu lucrari de diploma si licenta prolifereaza nestingherite, de la an la an. Dorim ca studiul Neogen sa fie un semnal de alarma fata de acest fenomen. Practica a devenit comuna: elevii si studentii folosesc tot mai des Internetul ca sursa pentru referate, si acum, pentru lucrari de diploma, declara Maria Suciu, PR Executiv Neogen.
Chiar si cadre didactice

Pozitia Ministerului Educatiei in fata problemelor de plagiat sustine autonomia universitara. Ministerul nu poate decit sa recomande universitatilor sa ia masuri in acest sens si sa previna fraudele. Cea mai mare responsabilitate revine coordonatorului si facultatii respective. De altfel, legislatia privind plagiatul de pe Internet nu este pusa la punct, declara Lucian Ciolan, consilier al ministrului Educatiei. In acest context, citeva facultati au adoptat deja filtre impotriva plagiatului. Unele au recurs la semnarea unor declaratii pe propria raspundere, de catre cei care se inscriu in licenta, prin care se obliga sa sustina o lucrare 100% originala. Universitatea Bucuresti a luat deja masuri impotriva plagiatului. Avem motoare de cautare specializate, cu ajutorul carora identificam, mai nou, cazurile de plagiat. Alte masuri se refera la partea declarativa, in care absolut toata lumea semneaza pe propria raspundere: masteranzi, doctoranzi, absolventi, studenti si chiar cadre didactice. Da, s-au intimplat si astfel de cazuri, in care cadrele didactice au fost sursa unui plagiat, spune Romita Iucu, prorector la Universitatea Bucuresti.
Gata elaborate si la comanda

Pe site sint disponibile aproximativ 100 de oferte, cu pretul intre 30 si 200 de euro. Pretul unei lucrari creste in functie de numarul de pagini, de domeniu sau de tema lucrarii, iar cele mai multe oferte precizeaza ca banii se platesc cash. Cele mai scumpe contin schite, poze color si studii gata elaborate. Facultatile de Drept si de Jurnalism sint cele mai frecvente surse pentru a cumpara lucrari de diploma sau de licenta. Gama este mai larga insa: contabilitate, teatru, medicina, agricultura. In anumite cazuri, fostii absolventi se ofera sa realizeze la comanda astfel de lucrari, pretul pornind de la 150 de euro.
Nu va faceti probleme!

Neogen nu este singurul site care gazduieste astfel de oferte. Fenomenul a evoluat pina la site-uri specializate. Scapi de stres si de griji. Lucrari de nota 10! Peste 500 de titluri din orice domeniu te intimpina //www.diplome 2003.3x.ro/. Aici, ofertele de pret includ bonusuri promotionale: la cinci lucrari, primesti una gratis, la trei produse cumparate, ai reducere. Lucrarile la comanda sint realizate exact cum doriti dumneavoastra, dupa un plan si o bibliografie pe care o aveti. Termenul de realizare 3-4 saptamini, deci nu va faceti probleme, veti avea nota 10 garantat, spun realizatorii site-ului. Conform informatiilor de la aceasta adresa, persoanele care realizeaza lucrari la comanda sint licentiate pe domeniul respectiv si au o experienta de doi ani.
Succes garantat, pret avantajos

Anunturile cu oferte de plagiat nu difera de cele care vind telefoane mobile sau inchiriaza garsoniere. Studiu privind Evidenta contabila a drepturilor salariale - contabilitate financiara . Numar de pagini: aproximativ 160. Documente (anexe): 60, include studiu de caz. Lucrare elaborata si sustinuta la Tg.-Jiu, sesiunea februarie 2005. Nota obtinuta: 10. Pretul: 110 euro, negociabil. Stare: noua. Livrare: colet cu plata ramburs, iar pentru judetele apropiate, livrare personal. In cele mai multe cazuri, furnizorii sint seriosi si concisi. Exista insa si metodele clasice de promovare: atent elaborata, succes garantat, pret avantajos, promite o lucrare despre genul dramatic din Bucuresti, specificind - 100 de euro, cash.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea