Social

Lewis Hamilton este noul lider mondial la Formala 1

Pilotul de Formula 1, Lewis Hamilton , a castigat duminica marele premiul al statului Monte Carlo . In urma acestei performante, britanicul a trecut pe locul 1 in clasamentul pilotilor cu 38 de puncte, urmat de Kimi Kimi Raikkonen (35) si Felipe Massa (34).

Cursa de la Monte Carlo a fost una plina de evenimete neasteptate, accidente mai mult sau mai putin stupide. Chiar de la startul cursei, motorul finlandezului Kovalainen a refuzat sa porneasca, iar acesta a ramas blocat pe linia de start.

Hamilton a pornit din pole position de pe locul trei, dar a reusit sa-l depaseasca pe Raikkonen din primul viraj, urcand pe pozitia a doua.

In turul 17 a avut loc prima schimbare de lider, dupa ce liderul Felipe Massa s-a rasucit pe circuit, permitandu-i lui Robert Kubica sa treaca in frunte.

In turul 33, Hamilton a reusit sa preia conducerea. Acesta a fost momentul care a decis cursa. Cu 17 tururi inainte de final, a fost introdus Safety Car-ul, dupa un accident extrem de spectaculos al lui Nico Rosberg. Astfel, britanicul Hamilton a reusit sa-si pastreze pozitia de lider pana la final.

In clasamentul la constructori, Ferrari pastreaza prima pozitie cu 69 puncte, locurile doi si trei fiind ocupate de McLaren (53) si BMW – Sauber (52).

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea