Social

# legume piete # legume romanesti #legume

Legumele romanesti vandute in piete, analizate la sange! Ce s-a descoperit!

Autoritatea Nationala Fitosanitara a prelevat un numar de 401 de probe de rosii romanesti de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. In urma controalelor din piete, nu s-au inregistrat depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa.

 

"Rezultatele analizelor de laborator confirma faptul ca legumele si fructele din productia autohtona intrunesc standardele de calitate si nu prezina risc pentru consumatori. Totodata, in cadrul Programului National de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe si cereale, Autoritatea Nationala Fitosanitara preleveaza in permanenta probe, in vederea depistarii depasirilor de reziduuri de pesticide.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directiile pentru Agricultura Judetene verifica permanent toate pietele agroalimentare din Bucuresti si din toate celelalte municipii din tara, punand accent pe indicarea corecta a localitatii de productie si a datei recoltarii pentru toate produsele autohtone, precum si a tarii de origine pentru produsele provenite din import," se arata intr-un comunicat preluat de Agerpres.

Programul guvernamental de sprijin pentru tomate 2019. Rosiile romanesti sunt de calitate

Din cele 401 de probe de tomante romanesti prelevate, pentru 321 dintre acestea au fost finalizate analizele de laborator care au aratat ca tomatele nu au depasit rezidurile de pesticide admise.

"Autoritatea Natională Fitosanitara a prelevat pana in prezent un numar de 401 probe de tomate autohtone de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate 2019.

Au fost finalizate analizele de laborator pentru un numar de 321 de probe, fara a se inregistra depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa," se arata in comunicat.

Cum recunoastem pepenii romanesti

Pepenii romanesti vor fi etichetati cu scopul identificarii producatorilor autohtoni.

"Toate cantitatile de pepeni, comercializate direct de producatorii agricoli autohtoni, au elemente de identificare, eticheta format A4/plastifiata, ce cuprinde informatii privind: denumirea producatorului,
localitatea de origine, data recoltarii si pretul cu amanuntul", se mai arata in comunicat.

In pietele agroalimentare din Bucuresti sunt prezenti zilnic, in medie, peste 200 de producatori, care sunt beneficiari ai Programului de sprijin pentru tomate 2019.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea