Social

Legumele din pietele bucurestene nu contin nitrati

Legumele din pietele bucurestene nu contin nitrati la un nivel care sa puna in pericol sanatatea consumatorilor, au anuntat laboratoarele specializate.

Analizele efectuate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor-LAREX pe probele prelevate de inspectorii pentru protectia consumatorilor din cateva piete bucurestene au relevat ca legumele au un continut de nitrati sub limitele prevazute de normele in vigoare, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor .

Conform analizei probelor produselor prelevate din pietele agroalimentare Veteranilor, Aviatiei, Crangasi, Berceni, Sudului si Obor, sfecla rosie continea cel mai ridicat nivel de azotati - 1892 mg pe kilogram, sub limita admisa de 2000 mg, urmata de salata verde (1866,7 mg, la un nivel admis de 3000 mg) si morcovi (98,8 mg - 400 mg).

Rosiile aveau un continut de zotati cuprins intre 5 mg si 36 mg, in raport cu limita admisa de 300 mg, salata verde intre 9 mg si 1866,7 mg (3000 mg), morcovii intre 9 mg si 98,8 mg, fata de un nivel admis de 400 mg per kilogram.

CNIEP - LAREX are sediul principal in municipiul Bucuresti si laboratoare in opt orase importante: Arad, Baia Mare, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu.

In aceste laboratoare se executa in conditiile stabilite de sistemul calitatii implementat in anul 1995, analize fizico-chimice, microbiologice si fizico-mecanice in vederea certificarii diverselor produse (agroalimentare, cosmetice, petroliere, anorganice, textile, materiale de ambalat si ambalaje)./

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea