Social

#cauze diabet #dieta sanatoasa #carbohidrati #cartofi #diabet

Leguma care provoaca diabetul. Si tu o consumi zilnic

Mananci cartofi zi de zi? Medicii avertizeaza ca astfel cresti riscul de a face diabet cu 33%. Si un consum moderat, de 2-4 ori pe saptamana creste riscul cu 7%. Cei mai "rai" sunt cartofii prajiti.

Nu este deloc surprinzator ca varianta cea mai rea a cartofilor este cea prajita. Mai bine, dar cu acelasi risc, sunt si variantele caopte, fierte sau piure. Totusi, medicii sustin ca daca inlocuim macar de trei ori pe saptamana cartofii cu cereale integrale - orez, quinoa, ovaz sau porumb - ar putea scadea riscul de diabet de tip 2 cu 12%. 

Autorul acestui studliu, medicul Isao Muraki de la Centrul de Prevenire a Cancerului si Bolilor Cardiovasculare din Osaka spune ca, desi cartoful este privit ca o leguma, nu ar trebui tratat ca atare, adica nu ar trebui inclus intr-o dieta sanatoasa. Mai degraba ar trebui prvit ca un carbohidrat rafinat, a explicat acesta, potrivit publicatiei britanice Daily Mail. 

Totodata, daca mancam un mar pe zi sau de cel putin doua ori pe saptamana afine, struguri si alte fructe scade semnificativ riscul de diabet de tip 2. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre sucul de fructe, avertizeaza medicii. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea