Social

#mircea miclea #ecaterina andronescu #traian băsescu

Legile Miclea castiga teren in fata Codului Andronescu

Sustinerea lui Traian Basescu pentru legile concepute de Mircea Miclea in cadrul "Pactului pentru Educatie" inclina balanta in favoarea acestora, in timp ce codul dezvoltat de Ecaterina Andronescu este acuzat ca ar fi o "peticeala".

"Sunt dezamagit de cei care au elaborat, in trei saptamani, un pachet de lege despre care spun ca e perfectibil, fara ca macar sa-i fi chemat la consultari pe membrii comisiei", a declarat seful statului, citat de Evenimentul Zilei.

Presedintele este de parere ca nucleul reformei invatamantului romanesc trebuie sa fie solutiil dezvoltate de doi ani de Comisia pentru analiza si elaborarea politicilor din educatie.

Dupa dezbaterea pe educatie din Camera Deputatilor, elevii, studentii, parintii si profesorii isi pot exprima opiniile despre legile educatiei pe forumul ministerului, la www.edu.ro.

Substratul politic al luptei dintre pachetul de legi sustinut de PSD prin Andronescu si cel al lui Mircea Miclea tine de modul in care va fi aleasa conducerea scolii. In timp ce Miclea propune ca directorii institutiilor de invatamant sa fie numiti de consiliul de administratie al institutiei, proiectul Andronescu vizeaza avizarea lor de catre inspectorat , lucru care ar putea dupa la politizarea scolilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea