Social

Legile Macovei mai asteapta o tura

Coalitia a hotarit marti sa treaca, prin asumarea raspunderii , doar legile Sanatatii, fara modificarile la legile Justitiei.

Liderii coalitiei au decis, in sedinta Consiliului National de Coordonare de marti seara, sa treaca prin doar legile Sanatatii, fara modificarile pe legile Justitiei, dorite de ministrul Monica Macovei. Initial, liberalii fusesera de acord ca aceste doua initiative sa fie contopite si trecute astfel prin Parlament. Surse liberale explica razgindirea PNL, prin faptul ca ministrul Justitiei ii spusese premierului Tariceanu ca este vorba despre modificarea celor 4-5 articole respinse vara trecuta de Curtea Constitutionala, dar ulterior i-a prezentat nu mai putin de 118 amendamente . Democratii insa considera ca e mai mult un fel de razbunare a premierului, din cauza racirii relatiilor dintre cei doi, in urma scandalului intilnirii cu Patriciu. Oricum, modul in care se vor adopta modificarile nu este inca stabilit. Modificarile sint bine-venite si necesare, insa noi consideram ca trebuie adoptate prin procedurile parlamentare, nu prin asumarea raspunderii, spune liderul UDMR Marko Bela. Pozitia democratilor este insa mai impaciuitoare. Nu

s-a decis inca in ce fel vor fi adoptate modificarile. Intii o asteptam pe doamna ministru la grupurile parlamentare, sa ne explice despre ce este vorba, si dupa aceea urmeaza sa discutam modul in care vom trece aceste modificari prin Parlament, a declarat Cristian Radulescu , liderul deputatilor PD. El a admis insa ca cele mai multe pareri au fost contra asumarii. Varianta liberalilor confirma acest lucru. Legile lui Macovei vor fi introduse vineri in sedinta de Guvern, urmind a fi votate in Parlament, in procedura de urgenta, spunea ieri ministrul liberal Bogdan Olteanu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea