Social

#externe #justitie #interne #regim special #legea salarizarii unice

Legea salarizarii unice, in "regim special"

Guvernul a promis FMI finalizarea legii salarizarii unice pana la 1 octombrie, dar reprezentantii ministerului Justitiei, Administratiei si Internelor si Afacerilor Externe se opun noii legi si vor sa pastreze grile proprii de salarizare , in " regim special ".

Lucrul la proiectul de lege nu a inceput, pentru ca ministerele nu au vrut sa faca public nomenclatorul functiilor, de teama scaderii salariilor mari, cred liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Locala.

Dupa discutiile cu Ministerul Muncii asupra legii unice, doar cateva ministere au trimis lista detaliata a functiilor si salariilor, fara de care legea este inca in faza de consultari, informeaza Gandul.

Ministerul Justitiei si reprezentantii MAI si MAE au invocat la discutii nevoie de a avea un regim special, dar partenerii sociali nu vor sa faca nici un compromis. "Asa si invatamantul are un statut special, dar nivelul de trai este foarte scazut. Noi nu vom accepta ca Justitia sa aiba o lege separata", a spus Simion Hancescu, Vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

La baza legii de salarizare unica stau cele noua criterii de ierarhizare a functiei publice, stabilite saptamana trecuta de sindicate si oficiali din ministere. Acestea sunt nivelul de studii si competente, importanta sociala a muncii, complexitatea si diversitatea activitatilor, responsabilitatea si impactul deciziilor, expunerea la factori de risc, incompatibilitati si conflicte de interese, dificultatea activitatilor specifice, sfera de relatii - interactiunea cu factorii externi si conditiile de acceptare pe post.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea