Social

#medici #salarizare #venituri

Legea salarizarii unice goneste medicii din tara

Proiectul legii salazrizarii unice este criticat puternic de Colegiul Medicilor din Romania, care atrage atentia asupra diminuarii veniturilor globale din Sanatate.

Adoptarea formei actuale a legii salariale va mari migratia medicilor din tara crede prof. dr. Vasile Astarastoae , presedintele CMR .

"O masura de o asemenea importanta trebuie insotita de largi dezbateri, chiar daca Guvernul isi asuma raspunderea. Pana in prezent nu au circulat decat informatii disparate, desi in sedinta de guvern s-a discutat despre acest proiect. In nenumarate randuri s-a spus ca veniturile nu vor fi diminuate, insa tot timpul s-a vorbit despre salariu. In cazul medicilor exista si o serie de sporuri, iar daca acestea vor fi reduse la 30%, venitul global va scadea. Solicitam expres explicatii in acest caz", a declarat Astarastoae, citat de Cotidianul.

Presedintele CMR critica si coefiecientul "degradant" (5) acordat medicilor in noua grila de salarizare . El considera ca un medic ar trebui sa castige de trei ori valoarea salariului mediu pe economie.

In ultimii doi ani, cateva mii de medici au cerut certificatele pentru a putea munci in strainatate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea