Social

#parlament #biserica #lege #biometrice #pasapoarte

Legea pasapoartelor biometrice, inapoi in Senat

Pasapoartele biometrice se intorc pe ordinea de zi a Parlamentului. Legea prin care aceste pasapoarte sunt introduse in tara noastra a fost reanalizata de senatorii din comisia juridica , care au intors-o in plenul Senatului.

Senatorii juristi au reanalizat proiectul de lege si au ajuns la concluzia ca numarul fatidic 666 nu exista nici in pasapoartele biometrice, nici in codul de bare, asa cum mentiona anterior atentionarea Sinodului Bisericii Ortodoxe. De aceea legea nu a suferit nici o modificare si a fost intoarsa catre plenul Senatului.

Insa membrii comisiei au gasit cateva probleme in aceasta lege, una dintre acestea fiind legata de faptul ca pasapoartele biometrice sunt prea scumpe si prea sofisticate pentru tara noastra.

Pasapoartele biometrice au nascut in timp mai multe dispute. Daca in randul reprezentantilor Bisericii s-au purtat discutii referitoare la prezenta numarului fatidic 666 in codul de bare, in randul reprezentantilor cetatenilor s-a ridicat problema incalcarii dreptului la intimitate . Desi pana la urma, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a inlaturat legatura cu legenda cifrei diavolului, a recomandat totusi autoritatilor sa le ofere romanilor alternativa folosirii pasapoartelor de tip vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea