Social

#legea lustratiei #camera deputatilor #retrasa #bogdan olteanu

Legea lustratiei, retrasa din plenul Camerei

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cezar Preda , a anuntat luni decizia Biroului Permanent al Camerei de a retrage de pe ordinea de zi a plenului proiectul Legii lustratiei , pe motiv ca acesta nu avea raport din partea comisiilor, liberalul Bogdan Olteanu a catalogat gestul drept neconstitutional.

Potrivit lui Preda, proiectul a fost trimis la Comisiile juridica si pentru drepturile omului pentru a i se intocmi un raport in termen de 30 de zile. "Consider ca, prin decizia ca proiectul legii lustratiei sa se duca catre comisii, care in termen de 30 de zile sa intocmeasca un raport, se rezolva acceptabil aceasta situatie", a spus democrat-liberalul, citat de NewsIn.

El a anuntat ca reprezentantii PNL au votat impotriva retragerii proiectului de pe ordinea de zi. De altfel, vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a declarat ca membrii Biroului Permanent au scos in mod ilegal si neconstitutional Legea lustratiei de pe ordinea de zi.

El a amintit ca proiectul fusese pus pe ordinea de zi prin decizia Comitetului liderilor de grup, in luna orctombrie 2008, data la care PDL isi daduse acordul alaturi de PNL, doar pesedistii fiin impotriva. Liberalul a acuzat PDL de imoralitate pentru ca si-au schimbat decizia. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea