Social

Legea lustratiei ramane o enigma si pentru initiatorii ei

Initiatorii proiectului legii lustratiei - Societatea Timisoara si mai multi parlamentari PNL - au organizat, ieri, o prima runda de consultari cu societatea civila, menita sa identifice Imbunatatirile pe care textul le poate primi la dezbaterea lui In Camera Deputatilor.

Presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a propus extinderea competentelor de verificare ale Consiliului si asupra declaratiilor persoanelor numite In functii - nu doar a celor alese. Colegul sau Laurentiu Tanase a spus ca institutia ar avea nevoie de o perioada de 180 de zile pentru a putea analiza dosarele tuturor celor care fac obiectul legii, In forma ei actuala.

Presedintele Fundatiei "Horia Rusu", liberalul Dinu Zamfirescu, a subliniat ca persoanele care intra sub incidenta actului normativ sa aiba interdictia de a candida pentru o functie publica pentru tot restul vietii, In timp ce deputatul PNL Ioan Ghise a sustinut necesitatea reducerii acestei perioade de la 10 la 5 ani.

Parlamentarul liberal Cristian Boureanu a cerut ca CNSAS sa-i verifice pe toti candidatii In alegeri, Inainte de data scrutinului, ca sub incidenta legii sa intre si cei care au detinut functii de conducere In UASCR, precum si eliminarea articolelor care fac trimitere la presedintele Traian Basescu, la fostul lider PNL Theodor Stolojan si la ministrul de externe, Mihai Razvan Ungureanu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea