Social

#legea gratierii Senat # legea gratierii

Legea gratierii, votata! Cati oameni ies din inchisoare 

Comisia juridica a Senatului a adoptat luni, cu majoritate de voturi (PSD si UDMR), raportul de admitere al legii gratierii, potrivit caruia ar urma sa iasa din inchisoare, in termen de 48 de ore de la intrarea in vigoare a legii, 453 de persoane.

Senatorii din Comisia juridica au votat luni un raport de admitere “cu amendamente” pentru Legea gratierii, proiectul urmand sa fie pus pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului.
 Senatorii au votat un raport de admitere cu cinci voturi "pentru” şi patru ”impotriva".

"ANP ne comunica urmatoarele: 1.022 de persoane ar urma sa beneficieze de gratiere, potrivit articolului 1, alineatul 1. Dintre acestea, 433 de persoane condamnate la pedeapsa inchisorii ar beneficia de gratiere in intregime. Deci persoane care sa iasa in 48 de ore de la data in vigoare a legii ar fi 433, la momentul acesta si 589 ar avea pedeapsa redusa cu trei ani”, a spus presedintele Comisiei juridice Serban Nicolae.

 “Sunt convins ca depopularea inchisorilor va fi considerata de catre CEDO suficienta. Femei insarcinate nu au fost identificate persoane care sa se incadreze in toate aceste conditii sa fie femei insarcinate care sa nu fie condamnate pentru infractiuni exceptate. Deci, cu alte cuvinte, nicio femeie insarcinata nu ar urma sa beneficieze de gratiere, dintre cele care se afla astazi in penitenciar. Persoane cu varsta de peste 60 de ani, niciuna. Persoane care au peste 70 de ani si ar urma sa fie gratiate, una”, a mai adaugat Serban Nicolae.

De asemenea, noua minori ar urma sa beneficieze de prevederile legii gratierii.
”Noua persoane ar urma sa beneficieze de gratierea masurilor educative privative de libertate. E vorba de minori. In total, 1.032 de persoane ar urma sa intre sub incidenta acestei legi a gratierii”, a mai spus Serban Nicolae.
In forma adoptata au ramas exceptate de la gratiere faptele de coruptie, precum si abuzul in serviciu si conflictul de interese. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea