Social

#incompatibilitate #acreditare #legea educatiei

Legea Educatiei a intrat in vigoare: rectori incompatibili si specializari desfiintate

Legea educatiei a intrat in vigoare miercuri. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu , spune ca, odata cu legea, au aparut  si incompatibilitatile cu functia de rector sau de director de scoala.

"Incompatibilitatile senatorilor si deputatilor de orice fel, inclusiv cea cu functia de rector, se constata de catre ANI sau comisia din care face parte respectivul parlamentar", a spus ministrul Educatiei, citat de Gandul.info.

Potrivit legii, directorul si directorul adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national.

Patru rectori care sunt si parlamentari trebuie sa opteze pana in luna martie pentru una dintre functii: Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Stefan Dragulescu, rectorul UMF Timisoara si Florian Popa, rectorul UMF "Carol Davila" Bucuresti.

Noile preveri din Legea Educatiei arata ca sotii si rudele pana la gradul III inclusiv nu mai pot ocupa concomitent functii de conducere , de control sau de autoritate in aceeasi universitate.

Institutiile de invatamant superior trebuie sa inchida specializarile si programele de studii neacreditate sau care nu au fost autorizate sa functioneze provizoriu. Facultatile care nu inchid specializarile si programele de studii neacreditate sau neautorizate vor intra in lichidare, potrivit Stirileprotv.ro.

Studentii programelor de studii inchise vor avea dreptul sa-si finalizeze studiile la specializari identice sau similare din acelasi domeniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea