Social

#legea educatiei #promulgata #traian băsescu

Legea Educatiei a fost promulgata de Traian Basescu

Presedintele Traian  Basescu a promulgat marti Legea Educatiei , dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au respins contestatiile presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si ale Opozitiei.

"Sistemul de educatie are in centrul lui elevii si studentii. Atrage in responsabilitate pentru calitatea lui parintii, profesorii, managerii, comunitatea locala. Sistemul se descentralizeaza. Noua lege stimuleaza competitia intre scoli si universitati. Este relevant faptul ca noua lege pune in concurenta unitatile scolare prin mecanismul ca elevul opteaza pentru la care doreste sa mearga, iar finantarea urmareste elevul. Legea asigura o puternica implicare a familiei elevilor si vor semna un contract educational cu unitatea de invatamant in care sunt inscrise drepturilor si obligatiile reciproce”, a declarat seful statului imediat dupa promulgarea legii.

Potrivit lui Traian Basescu,  noul va promova valoarea si nu interesele clanurilor universitare, pentru ca studentii sa poata primi cea mai buna educatie, iar toate cadrele universitare tinere si capabile sa aibe aceleasi sanse la un post de profesor.

“Legea pune accent pe educatie timpurie. Se trece la invatamantul de noua ani. Va creste calitatea resursei umane pentru ca orice va fi obligat sa aiba un masterat didactic pe o perioada de doi ani", a adaugat presedintele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea