Social

#fumat in spatii publice #legea antifumat #renuntare la fumat #fumatori #nefumatori

Legea antifumat, promulgata! De cand trebuie sa spui adio tigarii

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul in spatii pubice, anunta administratia prezidentiala. Legea trebuie aplicata la 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Cel mai probabil, actul normativ va intra in vigoare la jumatatea lunii martie.

Din acel moment, nu se va mai fuma in interior, in spatii publice, nici in restaurante sau cluburi, nici macar in aer liber, in apropierea locurilor de joaca pentru copii. Potrivit reglementarilro din lege, singurele spatii publice in care se poate fuma sunt locurie de tranzit din aeroport si celulele din penitenciar.

Cei care nu vor respecta legea vor fi sanctionati: persoanele fizice risca amenzi intre 100 si 500 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendati cu pana la 15.000 de lei sau pot fi chiar obligati sa inchida localul, daca nu se afla la prima abatere.

Pe de alta parte, la terasele aflate in aer liber, fumatul va fi permis, a precizat deputata PSD Aurelia Cristea, initiatoarea legii anti-fumat, la Realitatea TV.

In ceea ce priveste fumatul pe plaja, spre exemplu, aceasta a aratat ca vor trebui stabilie anumite norme in acest sens.

"As vrea sa multumesc celor care au sustinut initiativa - si nu sunt putini -, iar societatile medicale militeaza de ani intregi pentru aceasta lege... Dar iata ca abia acum am reusit sa o avem. E un pas mare in ceea ce priveste protejarea sanatatii tinerei generatii”, a declarat Aurelia Cristea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea